Wat is kunstzinnige Therapie

Kunstzinnige therapie is een behandelmethode voor alle leeftijdsgroepen en voor lichamelijke, psychische of sociaal-emotionele problemen. Iedereen heeft een creatief vermogen in zich en kan dit inzetten voor meer balans en vitaliteit. Kunstzinnige therapie is een behandelmethode die dit creatieve vermogen versterkt. In kunstzinnige therapie wordt medische en psychologische kennis gecombineerd in een kunstzinnige activiteit.

Het is een non-verbale behandelmethode waarbij men zich beeldend kan uiten wanneer dit verbaal niet lukt. De beleving van kleur en vorm staat centraal. Elke kunstzinnige sessie is gericht op de persoon als individu.

Bij kunstzinnige therapie ligt de nadruk op het proces en niet het resultaat. Dit proces is gericht op het verkrijgen van persoonlijk inzicht en ontwikkeling. Je leert beter afstemmen op dat wat je kunt. Zo ontdek of herontdek je nieuwe mogelijkheden van jezelf.

Verschillende materialen en technieken worden gebruikt zoals schilderen (acryl, aquarel), tekenen (potlood, houtskool, krijt) en boetseren. Er is geen ervaring met kunstzinnig werken nodig.